Skip to main content

Kell 17:30 FILMI “SANNAPÄIV” LINASTUS JA KOSMILINE KOHTUMINE: JAAK KILM JA JOHANNA MARIA PAULSON
Augustis, Tartuffi armastusfilmide festivalil, toimus režissööride Anna Hintsi ja Tushar Prakashi uue lühimängufilmi „Sannapäiv“ Lõuna-Eesti esilinastus. Poeetiliselt kulgeva linateose maailma esilinastus oli kevadisel Cannesi filmifestivalil.
Põhjaeestlastel tuleb filmi vaatamisega veel pisut oodata – kui nad just ei ole Tartus 7.oktoobril, kus Tartu filmifond näitab eksklusiivselt filmi ettevõtlusnädala raames!
Oktoobris esilinastub ka suuresti Tartumaal üles võetud mängufilm „Vari“ , mis toob esmakordselt Eestis kinolinale Juhan Liivi tegelaskuju ja näitab teda ootamatu vaatenurga alt. Tegelaste seas on Alatskivi kontstaabel, ringirändavad tsirkusemaadlejad, mõisa opman, Liivi noorpõlvekallim, kooliõpetaja ja kõrtsimees, hulluarstid ja kirjastajad ja üks päris ehtne Kurat….
Kosmilistel kohtumistel on kohal on „Vari“ režissöör Jaak Kilmi ja „Sannapäiv“ produtsent Johanna Maria Paulson, kes avavad vestlusringis filmitegemise telgitaguseid! Toimub podcasti avalik salvestus ja kuulajad saavad esitada küsimusi.

Registreeri siin: https://www.tartu.ee/…/kosmilised-kohtumised-mangufilm…