Skip to main content
Uudised

“Must auk” valiti Fantastic Fest’ile

R 16.08.2024

Moonika Siimetsa fantaasiasugemetega absurdikomöödia “Must auk” sai kutse žanrifilmide festivali Fantastic Fest programmi. Moonika Siimetsa eelmine film “Seltsimees laps” (2018) oli väga edukas nii Eestis kui rahvusvahelises festivalilevis ning pälvis märkimisväärset tähelepanu.

“Must auk” film viib vaataja äärelinna magalarajooni, kus elavad spordisaalis muskleid pumpav Uma, Soome tööle minekust unistavad sõbrannad Maret ja Sirje ning romantikust esoteerikahuviline Jüri, kes igatsevad kõik omal moel õnne ja armastust. Kui magalarajooni vahele sirelipõõsastesse tekib salapärastel asjaoludel must auk ja ilmuvad tulnukad, hiidämblik ning põlvpükstes austerlane, hakkavad juhtuma sündmused, mis seavad küsimärgi alla äärelinna elanike lootused helgemale elule.

Filmi tootja on Amrion OÜ koos Soome tootjaga Aamu Film Company.

Filmis mängivad Ursel Tilk, Liina Tennosaar, Rea Lest, Doris Tislar, Anne Reemann, Eva Koldits, Kristo Viiding, Jekaterina Linnamäe, Laine Mägi, Hannu-Pekka Björkman (Soome), Peeter Tammearu, Peeter Oja, Indrek Taalmaa.

Filmi produtsent on Riina Sildos, kaasprodutsendid Emilia Haukka ja Jussi Rantamäki (Soome). Režissöör ja stsenarist on Moonika Siimets.

Film jõuab Eesti kinodesse 2025.aasta veebruaris.

Filmi valmimist toetas ka Tartu Filmifond!

Foto: Kaader filmist “Must auk”