Skip to main content
Uudised

Dokfilm “Eluteelised” Amsterdamis

T 01.10.2024

Piirissaarest rääkiv lühifilm „Eluteelised“ esilinastub novembris maailma ühel suurimal dokumentaalfilmide festivalil IDFA.
Tartu 2024 Ellujäämiskunstide dokprogrammi raames valminud lühifilm on valitud festivali lühifilmide rahvusvahelisse võistlusprogrammi.

Filmi ühe produtsendi, Olga Hartšuki sõnul, näitab niivõrd maineka filmifestivali võistluskategooriasse jõudmine, et, „lugu Piirissaare erilisest kogukonnast on inimesi puudutanud.”

Filmi „Eluteelised“ režissöör on Viesturs Kairišs. Operaatorid Wojciech Staroń, Tomek Pawlik, monteerija Andres Hallik, helilooja Juris Vaivods, helirežissöör Leonid Bragin. Filmi produtsendid on Esko Rips ja Olga Hartšuk. Tootjafirma Nafta Films (Eesti).

Eesti vaatajad on filmi „Eluteelised“ saanud näha kevadel Tartus esilinastunud lühifilmikogumikus „Metsik lõuna“, mis on Eesti kinolevis kogunud üle 1500 vaataja. Filmikogumik koosneb nelja kodumaise ja nelja välismaise režissööri nägemusest, mis kaardistavad elu Tartus ja Lõuna-Eestis vahetult enne 2024. aastat.

„Eluteelised“ on valminud Eesti Filmi Instituudi, SA Tartu 2024, Kultuurkapitali ja Tartu Filmifondi toel.

https://festival.idfa.nl/…/be54b7ec-403c…/cohabitants