Skip to main content
Uudised

Kevadvooru toetused

T 16.04.2024

Käesoleva aasta esimesest voorust toetab Tartu filmifond kolme mängufilmi ja kolme dokumentaalfilmi tootmist.

Mängufilmide toetus:

“Raba” (tootja: Meteoriit, režissöör Reinis Kalvinš): krimipõnevik, kus ühe poisi surnukeha leidmine turbaväljalt viib kohaliku politseiniku sügavale oma unustatud minevikku, avades 30 aasta taguse traagilise juhtumi.

“Meie Erika” (tootja: Filmivabrik, režissöör German Golub): elulooline spordidraama legendaarsest Elva trekisõitjast Erika Salumäest, kes jõudis lapsepõlve raskustest hoolimata olümpiavõiduni.

“Igavene suvi” (Tootja: Tallifornia SPV5 Tupacback, režissöör Miguel Llansó): lugu kolmest noorest naisest, kes ei karda suuri muutusi ega kummalist tehisintellekti, mille eesmärk on panna inimene saavutama oma maksimaalset potentsiaali. Isegi kui see tähendab, et ta pole enam inimene.

Dokumentaalfilmide toetus:

“Ellujäämise kunstnikud” (tootja: Aadam ja Pojad, režissöör Jaan Tootsen): film räägib Võrumaa inimeste loovast lähenemisest elule, kus vaatamata eluraskustele on alati leitud üles pulbitsev elurõõm ja ellujäämise tarkus. Lugu on inspireeritud Jaan Tootseni lapsepõlvemälestustest.

“Hilda Ha. Võrgust väljas” (tootja: McQueen), režissöör Eva Kübar: film kujutab aastat metsiku ja vaba saksa naise Hilda Ha elust, kes elab koos aastase lapsega off-grid (võrguühenduseta) elu ilma vee ja elektrita, iseehitatud väikses Lõuna-Eestis majas.

“Andrus” (tootja: Masterplaan, režissöör Madis Reimund): portree kunagisest maailmameistrist Andrus Värnikust, kes püüab leida oma kohta maailmas pärast sportlaskarjääri. 

Kontakt:
Signe Somelar-Erikson
Tartu Filmifond
fund@tartufilmfund.ee
53431027

Foto filmi “Ellujäämise kunstnikud” võtetelt, autor Heikki Leis.

Foto filmi "Ellujäämise kunstnikud" võtetelt, autor Heikki Leis.