Skip to main content

“Must auk” valiti Fantastic Fest’ile

Moonika Siimetsa fantaasiasugemetega absurdikomöödia “Must auk” sai kutse žanrifilmide festivali Fantastic Fest programmi. Moonika Siimetsa eelmine film “Seltsimees laps” (2018) oli väga edukas nii Eestis kui rahvusvahelises festivalilevis ning pälvis märkimisväärset tähelepanu.

“Must auk” film viib vaataja äärelinna magalarajooni, kus elavad spordisaalis muskleid pumpav Uma, Soome tööle minekust unistavad sõbrannad Maret ja Sirje ning romantikust esoteerikahuviline Jüri, kes igatsevad kõik omal moel õnne ja armastust. Kui magalarajooni vahele sirelipõõsastesse tekib salapärastel asjaoludel must auk ja ilmuvad tulnukad, hiidämblik ning põlvpükstes austerlane, hakkavad juhtuma sündmused, mis seavad küsimärgi alla äärelinna elanike lootused helgemale elule.

Filmi tootja on Amrion OÜ koos Soome tootjaga Aamu Film Company.

Filmis mängivad Ursel Tilk, Liina Tennosaar, Rea Lest, Doris Tislar, Anne Reemann, Eva Koldits, Kristo Viiding, Jekaterina Linnamäe, Laine Mägi, Hannu-Pekka Björkman (Soome), Peeter Tammearu, Peeter Oja, Indrek Taalmaa.

Filmi produtsent on Riina Sildos, kaasprodutsendid Emilia Haukka ja Jussi Rantamäki (Soome). Režissöör ja stsenarist on Moonika Siimets.

Film jõuab Eesti kinodesse 2025.aasta veebruaris.

Filmi valmimist toetas ka Tartu Filmifond!

Foto: Kaader filmist “Must auk”

“Sannapäiv” valiti Toronto filmifestivalile

Sel kevadel Cannes’is esilinastunud Anna Hintsi ja Tushar Prakashi lühimängufilm “Sannapäiv” jõuab maailma ühe tähtsaima filmifestivali, Toronto International Film Festival, ametlikku lühifilmide programmi Short Cuts.

Toronto rahvusvaheline filmifestival TIFF kuulub filmimaailma “suure viisiku” hulka koos Cannes’i, Veneetsia, Berliini ja Sundance’i festivalidega.

Produtsentide Johanna Maria Paulsoni ja Evelin Penttilä sõnul on filmi Torontosse valimine väga suur au: “See, et filmi Põhja-Ameerika esilinastus toimub just Torontos, on suur tunnustus ja oleme äärmiselt rõõmsad, et “Sannapäiv” on jõudnud juba kahele maailma tippfestivalile. Täname südamest kõiki, kes on meie filmi valmimisse panustanud!”

Tänavune TIFF leiab aset 5.-15. septembrini Torontos, Kanadas.

“Sannapäiv” on ainus Eesti režissööride film, mis sel aastal TIFFile valiti. Viimati läbis Toronto tiheda valikusõela 2014. aastal Martti Helde “Risttuules”.

Foto: Laila Kaasik

Lühifilm “Pimeala” alustas festivaliteekonda

Anna Hintsi lühifilmi “Pimeala” on alustanud oma festivaliteekonda. Film on valitud järgnevatele festivalidele:

– Tampere Filmifestival 2024 – rahvusvaheline võistlusprogramm, kus toimus ka maailma esilinastus
– San Sebastiáni Inimõiguste Filmifestival 2024, kust tõime koju ka Student’s Jury auhinna!
– Odense Filmi Festival 2024 – Rahvusvaheline võistlusprogram

Järgmised linastused toimuvad Odense Filmifestivali International Competition programmi raames 26, 29, 30 ja 31. augustil 2024.

Film räägib teismelisest tüdrukust, Surya’st, kes leiab India pealinna üüratult prügimäelt fotokaamera. Kaamera avab tüdruku silmad teda ümbristevate naiste väljarääkimata lugudele. Filmis, kus dokumentalistika ja fiktsioon segunevad, keskendutakse prügikorjajate kogukonnale, kes proovib leida oma kohta maailmas keset prügi ja kõrvetavat kuumust.

Filmi režisöör on Anna Hints ja filmi tootmist toetas ka Tartu filmifond.